Leadgitaar
Ton Bongaards
Op m'n 12 jaar kreeg ik mijn eerste gitaar van een familielid...
Eerst zelf geprobeerd om het instrument te leren bespelen met wisselend succes. Daarna gitaarles gehad van Arthur de Boer. En hij heeft me geleerd om te luisteren, toonhoogtes te leren herkennen en vooral veel uit te proberen.

De basislessen en het herkennen en vooral voelen van muziek heb ik van hem geleerd. Hij heeft me op weg geholpen om gitaar te leren spelen en muziek te leren luisteren. Daarna autodidact.

Ik doe alles op gevoel en heb ik mijn jonge jaren veel west coast muziek geluisterd en leren spelen. Eagles, CSN&Y, Jackson Browne, Atlanta Rhythm Section, Outlaws, Little Feat, Lynard Skynyrd, Allman Brothers Band, Doobie Brothers…etc etc…

Vandaar uit naar Beatles, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Deep Purple, Queen, The Who, ACDC, Journey, etc etc..
En later Temple of the Dog, Pearl Jam, Nirvana, etc etc. Maar ook veel akoestisch Zoals Leo Kottke, Michael Hedges, Tommy Emmanuel, Preston Reed, Harry Sacksioni, Paco de Lucia, Al di Meola etc etc.

Later veel Jazz en Fusion en alle grote namen die daar bij horen. Veel invloeden in mijn muzikale leven en kan van veel verschillende soorten muziek genieten. Maar kan ze niet allemaal spelen Helaas. Heb verschillende bandjes gehad en later een aantal jaren akoestisch muziek gemaakt met lifetime long friend Henk Bongers. Ook met schoolvriend Rob Essers veel muziek gemaakt met gitaar, synthesizers combinatie waar ik ook veel van geleerd heb destijds.

Om muziek te maken in Waist of Time is een heerlijke uitlaatklep en ik heb daar veel plezier van.

 

Terug naar de bandleden