Drums
Joost Hack
Joost begon al vroeg te drummen, eerst op de tafel, toen het aanrecht en daarna op de billen van zijn vriendin. Als het maar “sound en vibe” had.
Ietsje later speelde hij bij het plaatselijke kinderkoor. Tegen het eind van de basis school werd er voor t eerst les genomen en maakte Joost “promotie” naar het jeugdkoor All Together. Tegelijkertijd begon Joost aan zijn bandleven.

HangOver was de eerste band waarmee Joost furore maakte. Optredens in de kerken en in de kroegen gingen hand in hand. Zo speelde hij na het stichtelijke “amen” in de ochtend, ’s avonds in het voorprogramma van o.a. Herman Brood en Raven. Ja, Joost houdt van afwisseling. Vele bands, waaronder de Kaffus Blues Band, Niche en het Utrechtse Art. 461 volgden. In 2008 nam Joost het initiatief om een nieuwe band op te richten. Het rekruteerde bandleden op de zijlijn op het voetbalveld, via zijn netwerk en via advertenties.

Waist of Time was geboren.

Joost kan erg genieten van echte muziek die door echte muzikanten wordt gemaakt. De muzieksoort mag daarbij variëren van een authentieke Portugese Fado, via Gare du Nord, Jethro Tull en Marillion naar Volbeat en Rush. Ondanks zijn brede muzieksmaak, is Rush-drummer Niel Peart (R.I.P.) altijd zijn grote voorbeeld gebleven.

Joost speelt het liefst op zijn eigen Premier-kits. Optreden doet het meestal op zijn speciaal daarvoor geprepareerde “powerkit”. Thuis staat zijn vintage dubbelbass Premier Resonator.

 

Terug naar de bandleden